Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Bekijk onze privacy policy

Over Yo-vita Massagetherapie & Yolanda van Almkerk

Wie ben ik?

Ik ben Yolanda van Almkerk, getrouwd, moeder van twee volwassen zonen en eigenaar van Yo-vita massagetherapie, praktijk houdend in Barneveld en Driebergen.

Mijn keus om als lichaamsgerichte therapeut te gaan werken, vloeit voort vanuit mijn persoonlijke ervaring. In 2006 overleed vrij plotseling mijn 39 jarige echtgenoot. Er brak voor mij als alleenstaande en werkende moeder een moeilijke en stressvolle periode aan. Langzaamaan raakte de balans in mijn leven volledig zoek. Ik kreeg steeds meer lichamelijke klachten die invloed hadden op mijn functioneren. Uiteindelijk zocht ik professionele hulp, zowel regulier als alternatief. Vooral tijdens het alternatieve traject begon het besef te groeien dat de onbalans in mijn leven in relatie stond met mijn klachten. Ik leerde weer te luisteren naar mijn lichaam en gevoel en besefte welke invloed dit had op mijn gedrag en handelen. De handvatten die ik aangereikt kreeg, ging ik toepassen. Hierdoor begon ik mij beter te voelen, ik kwam langzaam weer in mijn kracht te staan. De zaadjes waren geplant en mijn interesse voor het menselijk lichaam en het zelf herstellend vermogen was gewekt. Dat is voor mij de aanleiding geweest om weer te gaan leren.

Opleidingen

Massage heeft altijd mijn belangstelling gehad en in 2011 ben ik de opleiding tot Integraal lichaamstherapeut gestart. Een drie jarige HBO opleiding tot massagetherapeut. Deze opleiding omvat Westerse en Oosterse massages, gesprekstechnieken en een therapeutische vorming. Hierbij staat ‘De gehele mens visie’ centraal. Vanuit dit perspectief zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2014 heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Daarna behaalde ik in 2015 het diploma medische basiskennis en in 2016 het diploma psychosociale basiskennis, allebei op HBO niveau en geaccrediteerd volgends de PLATO normen.